Tillbaka till katalog

Saber Pop Art & Underground

Saber Pop Art & Underground
Saber Pop Art & Underground

Klubbat för:

5 600 SEK

Utropspris

2 000 SEK

Beskrivning

SABER (född 1976) "Mini Lino Flag Old Glory", 2010, ed 30, mixed media / blandteknik, linoleumtryck och blyerts,
signerad i blyerts. 22x28 cm, inkl. ram.

Saber är en konstnär som arbetar med graffiti. Han har främst blivit känd för sitt måleri. Washington Post har beskrivit honom som "the best and most respected artists" inom sin genre. SABER tillhör konstnärgruppen MSK och blev senare en del av sammanslutningen AWR.

Saber blev särskilt uppmärksammad 1997 då han gjorde världens största graffitimålning vid en intersektion på en av flodstränderna i närheten av east LA . Den krävde ca 370 liter färg, och tog 35 nätter utspridda över ett år att göra. Målningen blev 76 meter lång, 17 meter bred och kunde ses från satelit. Den togs senare bort, efter 12 år, men återskapades som en diorama för Natural History Museum of Los Angeles.

2010 väcker SABER återigen uppmärksamhet genom en video där han målar över en amerikansk flagga. Fox News och MSNBC, många menade att han skändade den amerikanska flaggan, trots att hans intention var att belysa dess inneboende kraft, som en slags levande organism. Trots kontroversen, eller kanske just på grund av den, har SABER sedan fortsatt att skapa med flaggan som utgånspunkt.

SABER har haft flertalet separatutställningar, och deltagit på grupputställningar som "Street Cred" på Pasadena Museum of California Art och "Art in the Streets" på MoCA Los Angeles.

För konditionsrapport kontakta fredrik.anthony@auktionsverket.se

Konditionsrapport

Auktionsnummer:

541747

Datum:

2018-05-20