Tillbaka till katalog

Roland Schröder

Roland Schröder
Roland Schröder
Roland Schröder
Roland Schröder

Klubbat för:

1 500 SEK

Utropspris

3 000 SEK

Beskrivning

ROLAND SCHRÖDER (född 1932): Gerry Mulligan (Dave Brubecks trio), Folkets Hus Barnhusgatan Stockholm, 1950-tal, signerad a tergo, numrerad 1/5, fotografi, bildmått ca 42x30 cm

HISTORIK:
Intresset för fotografi vaknade i slutet på 50-talet och förstärktes i och med medlemskap i Södra Leicaklubben, en klubb med duktiga och kända fotografer där bland annat Christer Strömholm blev en mentor som inspirerade och uppmuntrade talangerna. Intresset växte sig allt starkare genom allt från fotoexkursioner i Stockholmstrakten och klubbtävlingar till spännande resor med Christer till Paris och franska landsbygden. Det var bland annat just Christer Strömholm, men även Per Hasselrot som övertalade Roland att starta sin yrkesbana som fotograf.

Från reportage- och modefoto övergick jobben mer och mer till reklamfoto och i slutet av 60-talet var han en av Stockholms etablerade fotografer. Yrket och det aktiva engagemanget i Svenska Fotografers Förbund har genom åren tagit honom till många av världens hörn, från trånga grottgångar i fjällvärlden via obekväma sängar i Kina till lyxhotell på Manhattan och bejublade bildspels-kick-offer på Berns.

Roland har varit bekväm med att jobba i såväl avancerad studiomiljö som hängande ut från helikopter och att hitta tillfället på konserter. Uppdragen varierade genom åren från målande porträtt, nyskapande produktfotografering och skildringar av miljöer ur spännande fotografiska synvinklar. I och med bildspelens utveckling fick han även visa sina talanger i att kombinera ljud och bild, något som uppskattades av många kunder och fascinerade åskådare.

Konditionsrapport

Oramat fotografi

Auktionsnummer:

912446

Datum:

2021-05-11